Terassmarkis

Med en terassmarkis på din uteplats får du ett extra uterum!

Ett lyft för uteplatsen, inomhusklimatet och fasaden
Slipp den gassande solen under semesterluncherna. Montera infravärme under markisen och tillgodogör dig härlig värme under sommarkvällarna så att du och dina gäster kan sitta ute och njuta längre. 

En terassmarkis kan även användas som för att skugga vardagsrummet och på så vis skapa ett svalare och behagligare inomhusklimat. Dra ner på energiutgifterna genom att slippa sätta på luftkonditioneringen. Och vem har inte irriterat sig på solen som gassar in genom fönstret när barnen försöker titta på tv på helgmornarna men inte kan se bilden? 

En terassmarkis ger också ett elegant intryck och kan lyfta intrycket av fasad och trädgård. 

Få ner priset genom att välja standardmått
Terassmarkiser går att beställa måttanpassade efter just dina önskemål så att den uppfyller just dina önskemål och täcker din utegrupp, liten som stor. Men många gånger kan du få ner priset genom att beställa standardmått. Majoriteten av de sålda markiserna i Sverige är 4-5 meter breda och cirka 3 meter djupa (utfall).

Många tillvalsmöjligheter
Terassmarkisen går att styra antingen med manuell vev eller med fjärrkontroll och förmonterad motor. Om du väljer en terassmarkis med motor kan du även ansluta automatik. Sol- och vindautomatik låter din markis fällas ut och in beroende på aktuella väderförhållanden. Möjligheten finns även att styra motorn via din iPhone. På så vis behöver du aldrig mer leta efter fjärrkontrollen!

Val av markismärke
Viktigt är att säkerställa kvaliteten på den markis du väljer att låta montera. En bra markis sitter i cirka 12 till 15 år innan det börjar bli aktuellt att fundera över att byta ut den. På marknaden finns många lågbudgetvarianter som är tillverkade i Kina och således inte anpassade efter det skandiska klimatet. Strukturen i dessa löper stor risk att rosta snabbt och duken bleks lätt i solen, och impregneringen är ofta bristfällig. Det är ytterst rekommenderbart att välja en markis som är tillverkad i Sverige. De bra svenska markismärkena har europeiska leverantörer.

11 feb 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)