Läsa, hitta, och kommunicera med noter

Oerhört många är ute efter noter till musik. De flesta förväntar sig att det ska vara lika lätt att få tag på gratis noter* som det är att få tag på gratis musik eller roliga videoklipp. Så är det inte. Förutsatt att man inte är ute efter noter till klassisk musik. Vidare är det just noter till klassiska stycken som det generellt sett finns flest av. Skriver man en tipsartikel om var man kan hitta noter billigt eller gratis kan man snabbt räkna med att överrösas av förfrågningar om gratis noter till specifika moderna poplåtar. Vad man som läsare inte tänker på är att det är ett väldans jobb att arrangera en upptempo-trancelåt för piano och skriva ner det med noter. Om någon ens tar på sig jobbet så kommer produkten knappast att vara gratis.

Med det sagt så erbjuder nätet förstås ändå en hel del möjligheter när det gäller allt från att införskaffa till att lära sig noter.

*Noter.n.nu är en sida tillägnad just noter. Var man kan få tag på dem? Vilka sorts noter kan man få tag på? Hur lär man sig ens läsa dem och vad behöver man för utrustning för att skriva dem och sprida dem? Dessa frågor besvaras antingen direkt på sidan, eller så hänvisas läsaren till en extern sida med bra, användbar information.

16 nov 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)