Artikelkatalog för länkbygge

När man jobbar med sökmotoroptimering, det vill säga jobbar på olika sätt för att placera sig högt upp i sökresultat på olika sökfraser hos exempelvis Google finns det en rad olika sätt man kan gå tillväga. En väldigt stor del av sökmotoroptimeringen är off-page optimeringen, vilket till största delen består av att få länkar som pekar mot sin hemsida. Googles algoritm klassar nämligen länkar som ett bevis på att en sida är omtyckt.

Det är viktigt att man planerar och tänker igenom sitt länkbygge väldigt noga, ett för aggressivt länkbyte utan variation i ankartexter kan leda till olika straff, för att google anser då att du gör som du gör med avsikt att manipulera sökresultaten. Här nedan tänkte jag berätta ett av många sätt hur du kan få länkar till.

För att få länkar kan du göra länkbyten, gästblogga, skapa länkbeten, skapa satellitsidor och så vidare. Men mitt favoritsätt att gå tillväga är att skriva artiklar i olika artikelkataloger. Detta är väldigt bra med tanke på att du själv styr över innehållet och själv får utforma din länkar. Med andra ord får du en in content-länk som du själv väljer vilken ankartext den ska, och dessutom från en text som är fullständigt relevant.

Det finns en uppsjö av olika artikelkataloger på webben. Många har funnits i några år och har lyckats växa sig riktigt stora och håller hög kvalitet, medans andra är nystartade och kämpar för att få in artiklar och trust hos Google. Det som alla dessa artikelkataloger har gemensamt är att de är just artikelkataloger, oavsett hur bra eller dåliga, och de erbjuder en väldigt bra möjlighet för skribenter att bygga länkar ifrån.

12 aug 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)